27 August 2016

Jom Join Giveaway RM400 by AsyaAmin

Jemput semua bloggers untuk meriahkan GA by AsyaAmin ni. Ari pon rasa excited nak join sebab hadiah yang menarik yang ada dalam GA ni...


Giveaway RM400 by AsyaAmin.






Syarat penyertaan :





1. Blogger Malaysia


2. Follow blog ini. Wajib


3. Follow :

https://www.instagram.com/syaaddaa/   https://twitter.com/syaaddahttps://www.facebook.com/nsyaaa 


4. Bahagian sponsor :


Follow SEMUA. Highlited. (exceptional to those yang tiada Instagram dan twitter. But please do mention if you don't have Instagram and Twitter account)



https://www.instagram.com/_mrdiana/ (Follow)

https://www.instagram.com/shahhaizal/ (Follow)
https://www.facebook.com/kelakardotmy/  Like page Facebook (Wajib)

https://plus.google.com/+TheNewMindedakaUltraStation/posts (Optional)

nurnabla.blogspot.my (Wajib)

https://www.instagram.com/nur__nabila/ (Follow)

http://julinaalias24.blogspot.my/ (Wajib)

https://www.facebook.com/julina.alias (Follow)

https://www.instagram.com/cucigambar_murah/ (Follow)


5. Buat entry bertajuk "Giveaway RM400 by AsyaAmin!"


6. Letakkan banner pada entry (boleh copy paste html code dalam box di atas)


7. Banner hendaklah dibacklink ke sini


8. Link penyertaan/url blog hendaklah ditinggalkan di kotak komen ini sahaja.


Senarai Hadiah :

Top Referral :


1. Wang tunai RM 150 x 1 pemenang


2. Wang tunai RM 60 x 1 pemenang


3. Wang tunai RM 40 x 1 pemenang




Random:


1. Photobook 6X6 INCI/40 Page/100 keeping gambar x 1 pemenang



2.  -Blog review x 4 pemenang


-Bloglist selama 30 hari x 9 pemenang



3. -Topap RM 5 x 2 pemenang


-Blog Review x 3 pemenang



4. Topap RM 10x 9 pemenang



Penyertaan terbuka kepada semua blogger Malaysia.


Selamat Berjaya :)


Mula :


16 Ogos 2016


Tamat:


1 Oktober 2016


p/s: I state RM400 based on total overall.




































































CONTINUE READ »

02 August 2016

Ambil lagi Lesen??



Inilah al kisah entri hari ni. Tajuk bikin panas sesangat hokkaay!. Semalam Ari dah start semula kelas Kemahiran Pemandu(KPP01) untuk LESEN B2 (motosikal tidak melebihi 500 cc). Sebelum ni Ari dah berjaya dapatkan lesen memandu kereta 3 tahun lepas(2013). Masa mula mula sampai sekolah Mandu Cekap HI-TECH, Taman Sri Muda tiba tiba ingat kenangan bawa kereta kat situ. Sangat sedih campur malu malu biawak sebab Ari fail JPJ test dua kali. dengan semangat yang agak waja aku catwalk jugak masuk pejabat, pergi kat bilik pendaftaran.

"Macam pernah nampak awak ni?. Kerani bangsa india tu buat muka terkejut, Aku pon sambil buat muka 20 posen "saya yang fail JPJ Test dua kali tu". Kerani tu mampu sengih ja. Dia cakap lesen L Ari untuk B2 dah lebih 2 tahun so, kenalah start balik kelas teori dan ambil semula ujian undang-undang. Rasa nak lutut minta pengecualian ja kat kerani tu. Ujian undang-undang tak la susah mana tapi jawapan objektif serious mengelirukan kita dan sah sah lama lagi nak merasa B2. selesai buat payment terus masuk kelas. Kelas teori selalunya diorang buat weekend sahaja.

mulakan kitab ini dengan basmallah ya adik adik...

Dalam kelas terangkan pasal papan tanda, KEJARA, keselematan dan hazard bagi Penunggang motosikal. Kelas start pagi habis petang serious lemau gila. dalam kelas, Lepas habis teori boleh pula cikgu tu buka video orang kemalangan. terus Ari rasa CUAK nak bawa motor. Cikgu ni okay jugak tak boring sangat pandai dia tackle kami untuk dengar lecture dia. rasa nak promote je dia kat lecture aku sebab gaya pembelajaran yang serious tak boring and memang sangat seronok.

Statement cikgu tu yang Ari ingat "KORANG SEMUA MESTILAH MENJADI PENUNGGANG YANG POYO DEPAN PEGAWAI JPJ AGAR CEPAT KORANG BERAMBUS KELUAR DARI SINI. hahaha! lagi statement dia. "SETELAH SAYA DISCUSS DENGAN PROFESSIONAL KAMI SETUJU YANG MOTOSIKAL SEMUA KENA ADA TIGA RODA SUPAYA LEBIH SELAMAT!. Aku dah macam What Dehh!!

habis je kelas terus Ari set date ngan kerani tu 2 minggu lagi untuk KPP02 ujian undang undang. Doa2 la agar Ari dijauhkan dari FAIL!. korang yang nak ambil ujian ni study elok elok, dalam buku tu highlight poin utama supaya nampak poin tu penting untuk dihafal. Marilah kita sama sama bawa motor di atas jalan nanti ya semua....!

 Entri ni juga bercerita berkaitan LESEN>>Pengalaman Belajar Memandu Kereta

CONTINUE READ »

01 August 2016

Giveaway Cash RM100 by Syira Lokman

Assalamualaikum



Jom join Giveaway Cash RM100 by Syira Lokman !

Syarat :

1. Follow blog atau google +



2. Follow instagram *jika ada 

3. Follow twitter *jika ada



4. Like sahaja fanpage 
Cara mudah :

1. Follow SEMUA syarat.
2. Buat entry bertajuk "Giveaway Cash RM100 by Syira Lokman !"
3. Letak banner dekat entry. 
4. Backlink kan ke sini.
5. Publish!
6. Tinggalkan link entry giveaway anda di ruangan komen entry ini sahaja.


Special untuk anda?


Wang tunai RM30 x1 

Wang tunai RM20 x1 
Tapak Iklan free selama sebulan x1 

Topup RM5 x1 

[SyiraLokman]





(TOP REFERRAL)
 Wang tunai RM50 x1 

[nurfuzie] 



Pemilihan pemenang : pemilihan 100% secara random oleh Syira sendiri (penganjur) :)

jom ramai2 memeriahkan Giveaway Cash RM100 by Syira Lokman !  ^_^
InsyaAllah lepas ni mungkin ramai akan follow anda juga :)
Bersama merapatkan ukhwah ^_^


Mula : 1 Ogos 2016 
Tamat : 21 Ogos 2016


CONTINUE READ »

GIVEAWAY PERTAMA by FARAH SANUSI



Klik Banner ni kalau nak join ya!! 





Follow Blog Farah Sanusi


JOM JOIN GIVEAWAY NI SEMUA!!!
(TAMAT- 1 SEPTEMBER 2016)






CONTINUE READ »

Ads Inside Post