24 February 2017

PERMOHONAN KEMASUKAN KE UITM 2017/2018 Online Sesi Akademik 1 JOM MOHON SEKARANG!!!

mohon uitm 2017
Klik gambar ini untuk maklumat lanjut!

Assalamualaikum w.b.t dan Hai!

Ada berita gembira untuk semua adik adik lepasan SPM, STPM, dan DIPLOMA setaraf.

Universiti Awam(UA) Universiti Teknologi Mara (UiTM) dah buka pengambilan baru mahasiswa bagi intake 2017/2018. Ini bagi memberi peluang kepada semua pelajar bumiputera lepasan SPM, STPM dan DIPLOMA untuk menyambung pengajian ke peringkat lebih tinggi.

Peringkat Pengajian yang dibuka:
  • Pra diploma (Program Mengubah Destini Anak Bangsa)
  • Diploma
  • Ijazah Sarjana Muda
  • Professional
  • Pengajian Luar Kampus (PLK)

Tarikh Permohonan Online: 16 JANUARI 2017 HINGGA 3 APRIL 2017


Permohonan ke UiTM 2017/2018 ini adalah termaktub kepada terma dan syarat syarat permohonan bagi setiap program. Semua pemohon haruslah menyemak setiap syarat program melalui laman web ESYARAT UITM.

Pemohon boleh mula mengisi dan daftar online di DAFTAR ONLINE UITM sehingga sebelum tarikh tamat.

JOM MASUK UiTM SEKARANG!!!



13 comments:

  1. boleh tahu x tarikh kemasukan bgi diploma yg bru??

    ReplyDelete
    Replies
    1. untuk tahun ni diploma untuk intake jun 2017 dan september 2017

      Delete
  2. assalamualaikum.. skrg dah bulan 5. kiranya saya dah terlepas la utk intake ni?
    atau ada tarikh lain . mohon pejelasan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam...awak dah terlepas untuk sesi jun 2017..diorang akn bukak balik untuk intake september 2017...selalunya permohonan buka antara bulan julai atau ogos...check laman permohonan uitm ya..

      Delete
    2. agak2 no pin boleh beli bila yer?yg utk intake september pnya.....

      Delete
    3. tak pasti..tapi selalunya pembelian no pin dijual oleh pihak BSN semasa dan sepanjang tarikh permohonan setiap intake..kalau nak lebih maklumat boleh hubungi pihak UiTM atau BSN...no tertera di laman web rasmi..

      Delete
  3. Oleh kerana gap year dah mula di uitm tahun ini...intake september masih available lagi ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. gap year tak ganggu sistem sesi permohonan.. takde sebarang perubahan dibuat untuk sesi pengambilan pelajar...gap year adalah untuk pelajar semasa yang sedang belajar di UiTM...

      Delete
  4. Oleh kerana gap year dah mula di uitm tahun ini...intake september masih available lagi ke?

    ReplyDelete
  5. sy ada trima tawaran ke uitm utk sesi 1 haritu and sy trima tpi tak pergi atas alasan trtentu... bila lgi ada tarikh untuk sesi 2 and perlu nombor pin ke? :)

    ReplyDelete

Terlajak Perahu Boleh Diundur, Terlajak Kata Badan Binasa...

Saya tidak terlibat dengan sebarang komen yang berbaur negatif, unsur perkauman, politik dan sebarang ideologi yang disampaikan didalam ruangan ini..

Ads Inside Post